içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Cumhuriyet 100. yaşında

Atatürk ve Silah arkadaşları tarafından kurulan Cumhuriyetimiz 100 yaşına geldi. Yıkılan bir imparatorluğun küllerinden doğan ve halkına yepyeni bir yaşamın kapılarını açan Cumhuriyetimiz, bir asrı geride bıraktı

Cumhuriyet 100. yaşında
Haberi Sesli Dinle

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının uzun yıllar süren bağımsızlık mücadelesi sonrasında 29 Ekim 1923 yılında ilan ettikleari Türkiye Cumhuriyeti 100 yaşına girdi. 

Üylke topraklarının savunulması, işgal altındaki vatan toprağının milletce geri alınması için başlatılan mücadeleler, Anadolu'nun en ücra köşelerinde bile milli şxuur ile birleşen halkın tek yürek ve tek bilek olarak düşmana karşı verdiği amansız mücadelenin zaferi ile taclandırılan Cumhuriyetimiz 100 yılı geride bıraktı. 

Bağımsızlık ve demokrasi konusunda bütün dünyaya örnek olan Türkiye Cumhuriyeti'ni kuranları, başta Atüatürk olmak üzere silah arkadaşları ve şehitlerimizi, gazilerimizi minnet ve şükranla bir kez daha hatırlıyor ve özlemle anıyoruz. 

Cumhuriyetimizin 100. yaşını ülkece büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Kutlama biçimi olarak birbirinden özgün yöntemlerle bu şerefli zaferi dağlara taşlara yazıyor, uçan kuşlara dahi duyurulması için yürekten çaba gösteriyoruz. Aslına bakarsanız bu başarı naralarını yüz yıldır Cumhuriyetle yaşamayı sürdürebilmiş olmamıza ithafen atıyor, aslanlar gibi burada olduğumuzu ve yüzyıllarca da olacağımızı dosta düşmana duyuruyoruz.

Sen çok yaşa Türkiye Cumhuriyeti. 

Bağıamsızlık ve hürriyet için Cumhuriyet. 

Tarih: 26-10-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum