içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

ELEMAN İHTİYACI İÇİN DOĞRU ADRES MESLEK LİSELERİ

Robot Entegratörleri ve Yüksek Teknoloji Sistem Üreticileri Derneği (ROBODER) tarafından düzenlenen Türkiye Robotik ve Otomasyon Zirvesi İstanbul’da gerçekleştirildi.

 ELEMAN İHTİYACI İÇİN DOĞRU ADRES MESLEK LİSELERİ
Haberi Sesli Dinle

FİRMALAR YÜZÜNÜ MESLEK LİSELERİNE DÖNMELİ

Robot Entegratörleri ve Yüksek Teknoloji Sistem Üreticileri Derneği (ROBODER) tarafından düzenlenen Türkiye Robotik ve Otomasyon Zirvesi İstanbul’da gerçekleştirildi.

TÜSİAD, DEİK, MAKFED gibi iş dünyası kuruluşlarının yanı sıra ulusal ve uluslararası düzeyde şirket temsilcilerinin iştirak ettiği zirvede robotik otomasyon sektöründeki teknik iş gücü sorunları ve çözüm önerileri değerlendirildi.

Zirve kapsamında düzenlenen panele Faveo Genel Müdürü Dr. Barış Gül, İŞKUR İstanbul İl Müdür Yardımcısı Serkan Özmen, ManPower Türkiye Genel Müdürü Feyza Narlı ve Marmara Üniversitesi E. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihat Akkuş konuşmacı olarak katıldı. Panelde “Sektörün yetişmiş işgücü ihtiyacının çözüm bekleyen en önemli sorun olduğu” dile getirildi.

Robotik, otomasyon, üretim teknolojileri, yüksek teknolojili sistemler alanında faaliyet gösteren sektör temsilcisi şirketlerin, vakıf ve derneklerin ve bakanlık yetkililerinin izlediği panelde konuşan Faveo Genel Müdürü Dr. Barış Gül, tüm sektörlerde benzer işgücü ihtiyaçlarının söz konusu olduğunu, buna çözüm bulmak isteyen firmaların öncelikle personel ihtiyaçlarını doğru ve eksiksiz olarak belirleyerek, mevcut çalışma şartlarını güncellemeleri gerektiğini belirtti.

Dr. Gül, özellikle nitelikli üretim yapan firmalara, yüzlerini meslek liselerine çevirmeleri çağrısında bulunarak, meslek lisesi mezunlarının üretim sektörüne katılımının sağlanması gerektiğini, ayrıca firmaların da insan kaynakları departmanlarına yatırım yapmalarını gerektiğini söyledi.

Tarih: 27-11-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum