içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Erdoğan'dan AB'ye sert tepki: Ateşkes için daha kaç çocuk ölmeli?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Filhistin topraklarına yaptığı saldırıda öldürülen çocuklar için ateşkes isteyemeyiz diyen Avrupa Birliğine büyük tepki.

Erdoğan'dan AB'ye sert tepki: Ateşkes için daha kaç çocuk ölmeli?
Haberi Sesli Dinle

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösteren Erdoğan, AB'ye seslenerek "Ateşkes çağrısı için daha kaç ton bombanın Gazze'ye düşmesi, daha kaç çocuğun ölmesi gerekiyor?" dedi.

Erdoğan'ın sözleri şöyle;

Gazze'ye bakıp da tepkisiz kalmak mümkün mü? Hiçbir eylem böyle bir vahşeti meşru kılmaz. İşin üzücü yanı medeni geçinen gayrimedenilerin sadece seyretmesidir. AB komisyonu henüz ateşkes çağrısı yapamayız, diyor. Daha ne kadar çocuk ölmesi lazım. Hesabınız ne sizin, bir açıklayın bilelim; ateşkes ne zaman yapılır. 40 yıldır siyasetin içindeyim ama hiçbir zaman sizin gibi bu vahşetlere seyirci kalmadık.

ATAŞKES İÇİN DAHA KAÇ TON BOMBA DÜŞMELİ

Tüm Batılı ülkeler saldırılara koşulsuz destek veriyor. İnsan haklarında ahkam kesenler Gazze'nin hayat hakkını 19 gündür yok sayıyor. Ne oldu insan hakları evrensel beyannamesi. Orada ne yazıyor bakmıyor musunuz. İşlerine gelince bakar gelmeyince bakmazlar. Çünkü akan kan Müslüman kanı. Yardım gemisi yerine uçak gemisi göndererek hangi lobilere hizmet ettiklerini gösterdiler. Bunun adı iki yüzlülüktür. Ateşkes çağrısı için daha kaç ton bombanın Gazze'ye düşmesi gerekiyor?

HER MASUMUN VEBALİ BUNA FIRSAT VERENLERİN BOYNUNDADIR

Her masumun vebali bombaları atanlar kadar ikircikli tavırları ile buna fırsat verenlerin boynundadır. Görmezden gelenler Gazze'deki vahşetin ortaklarıdır. Biz bunu kabul etmiyoruz. Burada bizim prensibimiz bellidir. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Tek başımıza kalsak da hakkı ve hakikati haykırmaktan çekinmeyeceğiz. Birilerinin konforunu da bozsa doğru bildiklerimizi açık yüreklilikle sile getireceğiz. 

GEMİLERİMİZİ ŞARTLAR OLGUNLAŞINCA GÖNDERECEĞİZ

Sahra hastanelerinin kurulmasından yaralıların ülkemize getirilmesine kadar her türlü yardıma hazırız. Gemilerimizi de şartlar olgunlaşınca bölgeye göndereceğiz. Eşim Emine Erdoğan'ın himayesinde ilgili bakanlıklarımızın bu noktadaki çalışmalar devam ediyor.

KİMSE BİZDEN SUKUT ETMEMİZİ BEKLEMESİN

Tıpkı ikinci dünya savaşında Yahudi bilim adamlarına sahip çıktığımız gibi, Ukraynalı sivillere yardım ettiğimiz gibi bugün de Gazze krizinde yegane pusulamız vicdandır, merhamettir. Bizim için Gazzeli çocuklarla İsrailli çocuklar arasında fark yoktur. Çocuk tüm kimliklerden bağımsız olarak çocuktur. Çocuklar öldürülürken sessiz kalmanın utancını kimse bize yaşatamaz. Kimse bizden sukut etmemizi bekleyemez. Böyle bir vahşete sessiz kalmaya her şeyden önce vicdanımız el vermez. 

Tarih, çocuk cenazeleri karşısında susanlarla samimiyetle koşturanları kaydetmekte. Mağdurun safındayız biz. Dün olduğu gibi insanı ve insan hayatını savunuyoruz. Dün olduğu gibi çocuklar ölmesin diye mücadele ediyoruz.

SESİNİ ÇIKARMAYANLAR İSRAİL'E BORCU OLANLAR

Şu Batı'nın sesini çıkarmayanları var ya, bunlar İsraril'e borçu olanlar. Ama Türkiye'nin İsrail'e borcu yok. Onun için rahatız, onun için güçlüyüz. Tüm çocukların esenliği için çalışmaya devam edeceğiz.

 

Tarih: 26-10-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum