içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Denizin altından hem tren hem de araba geçiyor

AK Parti’de hedef

yüzde 55 ve üstü

 

14 Mayısta sandık başına gittik. Seçimleri yaptık. 28. Dönem parlamento yani Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yeni milletvekilleri seçilip belli oldu. Ama, 13. Cumhurbaşkanlığı seçimleri yüzde 50 barajına takılınması nedeniyle 28 Mayıs’a kaldı.

Tam “seçim havası bitti, artık herkes işine gücüne bakacak” diye düşünürken, 13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalmasıyla, sıfırdan yeni bir seçim stardı verildi. Bir yanda Cumhur ittifakı, diğer yanda Millet ittifakı, seçimleri kazanabilme adına çalışmalarını sürdürüyorlar.

Bu kapsamda geçtiğimiz cumartesi günü AK Parti 54. İl Danışma Kurulu toplantısı yapıldı Bursa’da. Katılım fevkaladenin fevkinde idi. Partililerin yüzü gülüyor, “hayırlısıyla, bu seçimleri de alacağız. Yeni bir zafer ve yeni bir tarih yazıp, Türkiye Yüzyılına hep beraber imza atacağız” diye gururla konuşuyorlar.

Toplantı başlamadan önce, partililerle görüş alış verişinde bulunuyoruz. Herkes sonuçlardan memnun. Özellikle de anket firmalarının sipariş anketlerle Millet İttifakını birinci gösterip Kemal Kılıçdaroğlu’nun yüzde 7-10 gibi farkla ilk turda seçimi kazanacağını açıklamasına rağmen, seçmenlerin sandık sonuçlarının tam tersi çıktığını ifade ediyor. Bu konuya dikkat çekiyorlar.

Nereden bakılırsa bakılsın, AK Parti ve Cumhur ittifakında moraller düzgün. Partinin az da olsa oy kaybının ise muhalefetin olumsuz söylemlerine rağmen, seçmenlerin AK Parti’ye sürekli destek olmasına bağlanıyor. Geçmişte AK Parti’ye oy veren destek veren bazı seçmenlerin çeşitli nedenlerle, beklentilerinin olmaması nedeniyle de sandık başına gidip oylarını kullanmadığı içinde oy kaybının olabileceği düşüncesini paylaşıyorlar.

Sahada çalışmalar tam gaz devam ediyor.

En etkili çalışmayı AK Parti’de görüyoruz. İl Başkanı Davut Gürkan, bu durumu, “Durmak yok, doğru adamla yola devam” olarak ifade etti.

14 Mayıs seçimleri ve Bursa’da yaşadıklarını anlatan Davut Gürkan, “bayrağımızı dalgalandıran tüm teşkilatlarımıza minnettarız. Rabbime hamdolsun, 14 Mayıs sonuçlarını Bursa’ya yakışır, Cumhur ittifakına yakışır bir şekilde Cumhurbaşkanımıza teslim ettik” dedi.

Gürkan seçimler ve alınan neticelerle ilgili mutlu ve gururlu. Bunu da şöyle açıkladı;

“Tanımadığımız evlere girdik, çıktık. Onlarla görüştük. Dertleriyle dertlendik. Yardım istediler, elimizden geleni yaptık. Yardım istedik, oy istedik. Bizleri kırmadılar, destek oldular.”

İşin özeti işte bu.

Gürkan’ın Bursa’daki 28 Mayıs seçimleri ile ilgili de uyarıları vardı teşkilatlara,

“14 Mayısta Bursa’da çok iyi bir netice aldık. 28 Mayısa hazırız. 22 bin 374 kişi sandık görevlimiz var. Hepsini sabah saat 5’de il başkanı olarak ben telefonla arayıp, görev hatırlatması yapıyorum. Siyaset sahada yapılır, seçim sandıklarda kazanılır. Bu bilinçle hareket ediyoruz. Bursa’daki bazı okullarımızda, sandık bölgelerimizde ise ideolojileri belli bazı kişiler Baro mühürlü kartlarla seçimlere müdahale etmek istediler. Seçim kurulu görevlileri ve siyasi parti müşahitlerinin dışında seçimlere kimse müdahale edemez. Görev kartı veremez. Bu durumu hemen görevlilere bildirdik. Bu kişileri de sandıklardan uzaklaştırılmasını istedik. Yasa dışı iş yapıyorlar. 28 Mayısta sandıklarla böyle bir uygulama ile karşılaşıldığında yapacağınız tek şey, bu kişilerin sandık bölgelerinden uzaklaştırılmasını istemek olacak” dedi.

İl Danışma kurulunda, Bursa’nın en kıdemli milletvekili sıfatıyla Muhammed Müfit Aydın konuşma yaptı. Daha sonra kürsüye gelen MKYK üyesi ve yeni seçilen Bursa milletvekili Ayhan Salman, AK Parti’nin büyük bir dava ve milletin partisi olduğunu hatırlatarak, eski-yeni denemen bütün partili yöneticilerin, milletvekillerinin sahada olması ve çalışmalarla seçimlere katkı sağlamasının gururunu yaşadıkları ifade etti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “bu konuştuklarımız, duyanlara, duymayanlara gitsin” diyerek söze başladı. Millet ittifakı ve adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun son 11 seçimdir sürekli umut tacirliği yapıp halkı ve seçmenleri kandırdığını, kendi partilerine sürekli yalanlar söylediğini belirten Varank şöyle konuştu;

“Bizim çocukluğumuzda bir film vardı. İsmi En Sokağı Kabusları. İnsanlar ölüm korkusuyla yaşarken sürekli kurtulma ümidi sağlıyorlar ama makus sondan kurtulamıyorlar. CHP’nin ve Millet ittifakının bugün içinde bulunduğu durum aynen böyle. Tutarsız bir muhalefetle uğraşıp senelerdir enerjimizi boşa harcıyoruz. CHP’ye görül vermiş olan seçmenlerimize, vatandaşlarıma sesleniyorum, Millet İttifakına inanmış seçmenlere sesleniyorum, değişim istiyorsanız, önce Kemal Kılaçdaroğlu’nu değiştirmekle işe başlayın. Kemal’dan kurtulun. Bu millet artık, yalanlardan, tiyatro oyunlarından bıktı. 28 Mayıs’ta bu oyun sona erecek, sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yüzde 55 ve üstü bir destekle yeniden Cumhurbaşkanı seçilecek. Türkiye Yüzyılı yolunda bütün Türk halkı ve milletimizle beraber yürüyeceğiz.”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa milletvekili Efkan Ala, 14 Mayıs seçim sonuçlarına göre Cumhur ittifakının TBMM’de çoğunluğu elde ettiğini, Türkiye’nin siyasi istikrarı için seçmenlerin yeniden bize olan güvenini perçinlediğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ise yüzde 49.5 ile bitmesini ve ikinci tura kalmasını değerlendiren Ala, “yüzde 50 veya biraz üstü ile kazanmak yerine, ikinci turda daha fazla fark atarak kazanmak bize gurur verecektir. Seçimlere sıfır, sıfır olarak en baştan başlayacağız” dedi.

Seçimlerin az bir farkla kazanılması halinde muhalefetin ve bazı kişilerin sürekli eleştirilerine maruz kalacağına dikkat çeken Ala, “yüzde 50 yerine 55 ve daha üstü olması bizlere destek, halkımıza, milletimize ise moral verecek, güçlü Türkiye ve Türkiye Yüzyılı yolunda daha emin adımlarla ilerlememize yol açacaktır” diye konuştu.

14 Mayıs seçimleri sonrasında, deprem bölgesindeki seçmenlerin tercihleri ve oyları nedeniyle ötekileştirilmek istendiğine dikkat çeken Ala şöyle konuştu;

“CHP’nin düşüncesi ve zihniyeti böylece bir kez daha belli oldu. Birileri masaya vuruyor, seçmenlere, vatandaşlara süpürge gösteriyorlar. Halka, millete saygısı olan süpürgeyi göstermez. Biz, o süpürge ile halkımızın destekleriyle oluşturulan güçlü Türkiye ile 28 Şubatçıları demokratik bir şekilde süpürüp, tarihin çöplüğüne attık.

Milletimizde, 28 Mayısta süpürge gösterenler ile masaya vuranları tarihin hak ettikleri yerine gönderecekler. Birisi boş masaya vurup gözdağı vermeye çabalıyor, biz ise depremzede vatandaşlarımızın yaralarını sarıp yuvalarını evlerini yapmaya çalışıyoruz.

Birisi süpürge gösterip vatandaşları tehdit ediyor, biz ise, gemileri dağdan aşıran Fatih’in torunları olarak yüzyıllar sonra Marmaray’ı yapıp denizin altından trenleri geçiriyoruz. Aramızdaki fark işte bu.“

Bu yazı 776 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum